Current time in Vietnam:
Dutch

Visum voor Vietnam – op de luchthaven of bij de Ambassade?

Als je in het bezit bent van een geldig paspoort, gestempeld voorafgaand aan vertrek, dan kan je een inreisvisum krijgen voor het land waar je heen wilt. Als je Vietnam wil bezoeken, moet je voor vertrek een visum voor Vietnam aanvragen bij de Ambassade van Vietnam of het Consulaat in je land. Een inreisvisum is moeilijk te regelen als je de Vietnamese Ambassade niet op de juiste manier benaderd. Om vertragingen in de procedure te vermijden, die soms kunnen optreden bij het goedkeuren van een visum bij Ambassades buiten Vietnam, kan je online een visum aanvragen voordat je aankomt in Vietnam.

Bij het plannen van je reis naar of je verblijf in Vietnam is het regelen van een inreisvisum niet de belangrijkste taak, maar het moet wel de eerste taak zijn op je lijstje. Sommige reizigers hebben ervaren dat het lang kan duren voordat je een visum krijgt en het is een beetje ingewikkeld proces. Maar nu is Vietnam vrij toegankelijk en word je met open armen ontvangen. Een inreisvisum voor Vietnam moet je aanvragen bij het Vietnamese Consulaat of de Ambassade in je land. Voor diegenen die de procedure bij je Vietnamese Ambassade wil vermijden (het kan soms erg lang duren) kan er een visum bij aankomst voor Vietnam geregeld. Deze service is legitiem en wordt ondersteund door de Immigratiedienst van Vietnam.

Degenen die voor een visum bij aankomst hebben gekozen moeten twee soorten vergoedingen betalen, een stempel- en een service vergoeding. De stempelvergoeding wordt bij aankomst direct door de reiziger betaald aan de Immigratie Dienst. De servicevergoeding wordt vóór de reis online voldaan om de visumautorisatie uitgegeven door de Immigratiedienst van Vietnam te krijgen. De procedure voor het aanvragen van een visum bij aankomst bestaat uit een paar eenvoudige stappen. Het veilige online formulier moet ingevuld worden, dit duurt slechts een paar minuten. De servicevergoeding voor het visum moet betaald worden na bevestiging en verwerking van de informatie. Binnen twee werkdagen ontvang je de visumautorisatie. Het visum voor Vietnam kan worden opgehaald bij de luchthaven of de Ambassade. Het visum bij aankomst moet op de luchthaven of bij de Ambassade van Vietnam gestempeld worden.

Tegenwoordig hoef je geen visum meer aan te vragen via de Vietnamese Ambassade. Je moet het aanvraagformulier invullen, dit is eenvoudig om te doen. Daarna moet de vergoeding betaald worden. Je ontvangt dan de visumautorisatie, deze heeft een code waarmee je het visum voor Vietnam kan afhalen op de luchthaven. Voor het aanvragen van een visum moeten de volgende gegevens verstrekt worden; volledige naam zoals vermeld in paspoort, geboortedatum, geslacht, paspoortnummer, nationaliteit, vertrekdatum, aankomst vluchtnummer en aankomstdatum. Deze informatie wordt gestuurd naar de Vietnamese Immigratiedienst en de visumautorisatie zal worden uitgegeven.  De gescande kopie of fax wordt per email aan je verstuurd. Met de visumautorisatie mag je het vliegtuig instappen en zo wordt je aankomst in Vietnam vergemakkelijkt en je verblijf nog leuker.

YOU MIGHT BE INTERESTED

Er zijn veel redenen om te reizen, de documentatie eisen zijn hierbij van cruciaal belang. Deze zijn een geldig paspoort, een correct visum en een vliegticket om naar een vreemd …

Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.