Current time in Vietnam:
Albanian

Kush ka nevojë për vizë në Vietnam?

Vetëm qytetarë të disa vendeve mund të vizitojnë Vietnamin pa vizë hyrëse. Shumica e qytetarëve të vendeve ASEAN nuk kanë nevojë për vizë për të vizituar Vietnamin brenda 30 ditëve. Qytetarë të Koreas, Japonisë, Norvegjisë, Danimarkës, Suedisë, Finlandës dhe Rusisë nuk kanë nevojë të sigurojnë vizë për të vizituar Vietnamin brenda 15 ditëve. Gjithë qytetarëve të tjerë ju kërkohet të kenë një vizë hyrëse për në Vietnam përpara nisjes (vizë e lëshuar përpara nisjes nga konsullata ose ambasada Vietnameze) ose një letër aprovimi për vizë hyrëse në Vietnam (viza lëshohet me mbërritjen në aeroportet nderkombëtare Vietnameze) siguruar përpara arritjes në Vietnam.

Më poshtë gjenden informacionet që duhet të dini mbi përjashtimet nga Viza Vietnameze :

– Mbajtësve të pasaportës ngaTailanda, Filipinet, Malajzia, Singapori, Indonezia, Mainmari, Kamboxhia, Brunei, dhe  Laosi nuk ju kërkohet vizë turistike për të udhëtuar ne Vietnam për më pak se 30 ditë.

– Mbajtësve të pasaportës  nga Japonia, Korea e jugut, Suedia, Norvegjia, Danimarka, Finlanda dhe Russia nuk ju kërkohet vizë turistike për të udhëtuar në Vietnam më pak se 15 ditë.

– Mbajtësve të Kartës së Udhëtimit për Biznes (ABTC) nga anëtarët e Bashkëpunimit Ekonomik të Azisë Paqësore (APEC) nuk ju kërkohet vizë turistike për të udhëtuar në Vitenam për më pak se 60 ditë.

– Viza e hyrjes për në Vietnam nuk është e nevojshme për të udhëtuar në Ishullin Phu Quoc (Vietnam). Të huajt dhe ata me kombësi Vietnameze që mbajnë pasaporta të huaja të cilët hyjnë në Vietnam nëpërmjet një porte kufitare ndërkombëtare e më pas udhëtojnë në Ishullin Phu Quoc ku qëndrojnë për më pak se 15 ditë gjithashtu do të përjashtohen nga aplikimi për vize në Vietnam.  Pasaportat duhet të jenë të vlefshme për të paktën 45 ditë. Pas mbërritjes në Ishullin Phu Quoc, nëse vizitorët dëshirojnë të udhëtojnë nëpër lokalitete të tjera ose të qëndrojnë në ishull për më shumë se 15 ditë, departamenti i emigracionit do të jetë përgjejgjës për lëshimin e vizës menjëherë.

– Visa e hyrjes për në Vietnam nuk kerkohet për Vietnamezët që jetojnë përtej oqeanit nëse do të qëndrojnë për më pak se 90 ditë dhe mbajnë çertifikatë për përjashtim nga viza.

Ky është një informacion mbi përjashtimin nga viza në Vietnam për të cilin do të donim të ishit në dijeni.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.