Current time in Vietnam:
Swedish

Vietnam visa för svenskar

Svenska medborgare behöver inte visum för att stanna mindre än 15 dagar. Ett mellanrum på minst 30 dagar krävs mellan två viseringsfria besök.

Svenska passinnehavare bör ansöka om visum om planen är att stanna mer än 15 dagar eller om kravet för minst 30 dagar mellan två viseringsfria besök inte kan mötas.

Hur får man ett visum till att besöka Vietnam, från Sverige?

För tillfället finns 3 alternativ för att få ett visum till Vietnam, från Sverige. Svenska medborgare eller medborgare från andra länder, som befinner sig i Sverige, kan följa instruktionerna nedan för att få ett visum till Vietnam.

Alternativ 1: Ansök om e-visum till Vietnam

Government of Vietnam har från Jan 2017 lanserat ett e-visum formulär på deras webbsida . I dagsläget kan medborgare från 80 länder (inkl. svenska medborgare) ansöka om e-visum på den officiella webbsidan från regeringen.

Vänligen observera att visumet gäller för 30 dagar med en enkel inresa. Om du vill besöka Vietnam mer än 30 dagar eller vill ha ett visum med multipla inresor så kan du välja alternativ 2 och 3 istället för att få ett visum.

Medborgare från andra länder, som befinner sig i Sverige, bör kolla “Vem är berättigad till att ansöka om e-visum till Vietnam?” för att se om de är berättigade till att ansöka om e-visum eller inte.

Alternativ 2. Ansök om visum på Vietnamesiska ambassaden eller konsulatet

Här är adressen till Vietnams ambassad i Stockholm, Sverige. Här kan du ansöka om visum:

  • Adress: ÖrbySlottsvägen 26, 125 71 Älvsjö, Stockholm, Sverige
  • Tel: +46 8 55 62 1077/ 1071.
  • Fax: +46 8 55 62 1080
  • E-mail: info@vietnamemb.se
  • Webbsida : https://vnembassy-stockholm.mofa.gov.vn/
  • Öppettider: Alla arbetsdagar (måndag till fredag) från 09.00 – 12.00 och 14.00 – 17:00 (förutom helgdagar).
  • Postadress: Vietnam Ambassad, Box 45, 125 21 Älvsjö

Alternativ 3: Ansök om visa on arrival genom en online visumsida

Till skillnad från visa on arrival till andra länder i världen så måste svenska passinnehavare ha ett visa approval letter från Immigration Department of Vietnam som tillåter dig att hämta upp ditt visa on arrival på en av de internationella flygplatserna i Vietnam. Det finns många resebyråer och online visum sidor som kan ordna ett visa approval letter. Du kan ansöka det genom dem eller oss.

Vänligen observera att visa on arrival är applicerbart för besökare som besöker Vietnam via en internationell flygplats. Processen är väldigt smidig och du behöver inte åka till ambassaden för att ansöka om det.

YOU MIGHT BE INTERESTED

Vad är skillnaden mellan Tourist och Business Visa?

Vad är skillnaden mellan ett visum för en enkel inresa och ett visum för multipla inresor?

återbetalningspolicy när du ansöker om Vietnam-visum hos oss

Vänligen välj något av följande alternativ för ditt visum.

Hur man får ett e-visum March 7, 2021

Hur man får ett e-visum

Hur man får ett “Visa On Arrival”

E-visumet är ett alternativ till pappersvisumet som utfärdas av ambassaderna av Vietnam. Istället för att ansöka om visum på ambassaden så har Immigration Department of Vietnam nyligen lanserat E-VISA programmet …

Vilka dokument krävs för att hämta sitt visa on arrival Vietnam?

Med visa approval brevet kan du hämta ditt Vietnam visum på en av de internationella flygplatserna i Vietnam, som Noi Bai flygplatsen (Ha Noi staden), Tan Son Nhat flygplatsen (Ho …

Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.