Current time in Vietnam:
Slovene

Kdo potrebuje vizum za Vietnam?

Samo državljani nekaterih držav lahko obiščejo Vietnam brez vstopnega vizuma. Večina državljanov ASEAN-a ne potrebuje vietnamskega vizuma za obisk države za obdobje do 30 dni. Državljani Koreje, Japonske, Norveške, Danske, Švedske, Finske in Rusije ne potrebujejo vstopnega vizuma za potovanja v dolžini do 15 dni. Državljani drugih držav potrebujejo vietnamski vstopni vizum pred odhodom (vietnamski vizum izdan na veleposlaništvih ali konzulatih) ali pa z odobritveno listino za vietnamski vstopni vizum (vizum je izdan ob prihodu na vietnamska mednarodna letališča), ki je izdana pred prihodom v Vietnam.

V nadaljevanju so navedene dodatne informacije o izjemah, za katere bi bilo koristno, da jih poznate:

– Državljani Tajske, Filipinov, Malezije, Singapurja, Indonezije, Mjanmara, Kambodže, Bruneja in Laosa ne potrebujejo turističnega vizuma za potovanje v Vietnam do 30 dni.

– Državljani Japonske, Južne Koreje, Švedske, Norveške, Danske, Finske in Rusije ne potrebujejo turističnega vizuma za potovanje v Vietnam do 15 dni.

– Lastniki poslovne kartice APEC – Business Travel Card (ABTC) – organizacije za azijsko-pacifiško gospodarsko sodelovanje ne potrebujejo turističnega vizuma za potovanje v Vietnam do 60 dni.

– Vietnamski vstopni vizum ni potreben za potovanje na otok Phu Quoc (Vietnam). Tujci in Vietnamci s tujim potnim listom, ki vstopajo v Vietnam preko mednarodnega mejnega prehoda in nato nadaljujejo potovanje na otok Phu Quoc in nameravajo ostati na otoku do 15 dni, bodo tudi izvzeti iz prošnje za vietnamski vizum. Potni list mora veljati vsaj 45 dni. Po prihodu na otok Phu Quoc, in v kolikor želijo obiskovalci potovati v druge lokacije ali želijo ostati na otoku za več kot 15 dni, se morajo obrniti na urad za priseljevanje, ki je pristojen za izdajo vizumov, neposredno na krajevnem predstavništvu.

– Vietnamski vstopni vizum ni potreben za prekomorske Vietnamce, če ostajajo v državi do 90 dni in imajo potrdilo o izjemah za vietnamski vizum.

To je bilo nekaj podatkov o izjemah za vietnamski vizum, za katere mislimo, da bi jih bilo dobro poznati.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.