Current time in Vietnam:
Slovene

Enostavni koraki do vietnamskega vizuma

Vietnam je privlačna dežela, z bujno zeleno pokrajino, panoramskimi hribovskimi cestami, naravnimi morskimi zalivi in čudovitim obalnim področjem. To je nekaj razlogov, zakaj vsako leto veliko število turistov obišče to deželo. Po podatkih, zajetih v turistični statistiki je leta 2010 kar 5,049,855 tujih turistov obiskalo Vietnam.

Če ste načrtovali počitnice ali morda poročno potovanje v tej fascinantni deželi, si morate priskrbeti vizum pred vašim prihodom v Vietnam. V nasprotnem primeru se boste primorani vrniti nazaj na izhodiščno točko.

Vizumski in ostali vstopni pogoji se lahko pogosto spreminjajo, zato vam svetujemo, da se za najnovejše podatke obrnete na bližnje veleposlaništvo ali konzulat. Praviloma obstajajo štirje tipi vietnamskih vizumov: turistični, študentski, poslovni in tranzitni vizum. Turistični vizum je veljaven en mesec, poslovni vizum velja tri mesece in tranzitni vizum traja 5 dni. Praviloma študentski vizum ureja po prihodu v Vietnam.

Pridobiti vietnamski vizum ni misija nemogoče. Sledi nekaj enostavnih korakov, ki vam lahko pomagajo pri pravočasni pridobitvi vizuma.

  • Obstajate dva načina za pridobitev vietnamskega vizuma. Prvi način je pridobitev vstopnega vizuma s prošnjo pri najbližjem vietnamskem veleposlaništvu in/ali konzulatu. Če v vaši bližini ni diplomatskega predstavništva morate izbrati drug način, ki se imenuje »Vizum po prihodu«.
  • V nasprotju s preteklostjo danes pridobitev vizuma ni dolgočasen in frustrirajoč postopek. Z uporabo modernih elektronskih sistemov za procesiranje potovalnega vizuma je pridobitev le tega hitra in enostavna. Vizum ob prihodu ali pred-dogovorjen vizum je najboljši način za turiste, ki se jim mudi in ne morejo najti vietnamskega predstavništva, ali ne želijo pošiljati potnega lista po pošti.
  • Najprej morate izpolniti spletni obrazec in potrditi podatke, da bi postopek stekel. Prav tako morate plačati storitveno pristojbino preko varovanega spletnega portala.
  • V roku 2 dni boste prejeli odobritveno listino preko e-pošte. To listino morate natisniti in prinesiti s seboj, skupaj z dvema fotografijama, saj jo boste potrebovali pri vkrcanju na letalo.
  • Ko pridete na vietnamsko mednarodno letališče se z odobritveno listino zglasite na vizumskem okencu pri letalskih prihodih, kjer boste plačali pristojbino žigosanja. Vietnamski priselitveni uradnik vam bo žigosal vizum v vaš potni list v roku od 10 do 15 minut.
YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.