Current time in Vietnam:
Romanian

Cine are nevoie de viză pentru Vietnam?

Doar cetățenii din anumite țări pot vizita Vietnamul fără viză de intrare în Vietnam. Majoritatea cetățenilor din țările ASEAN nu au nevoie de viză penru a vizita Vietnamul, în termen de 30 de zile. Cetățenii din Coreea, Japonia, Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda, Japonia, Rusia, Italia, Germania, Marea Britanie, Franța, Spania și Rusia trebuie să aibă o viză pentru a vizita Vietnam Vietnam de mai puțin de 15 de zile. Toți ceilalți cetățeni trebuie să obțină viza înainte de plecare (eliberarea vizelor înainte de plecare se face la consulatul vietnamez sau la ambasada vietnameză) sau printr-o scrisoare de aprobare a vizei pentru Vietnam (viza se eliberează la sosirea pe aeroporturile internaționale din Vietnam).

Iată câteva informații suplimentare pe care trebuie să le știți:

-Deținătorilor de pașaport din Thailanda, Phiplippine, Malaezia, Singapore, Indonezia, Cambodgia și Laos nu li se solicită vize de turist pentru a călători prin Vietnam, pe o perioadă de 30 de zile.
-Deținătorilor de pașaport din Brunei nu li se solicită vize de turist pentru a călători prin Vietnam, pe o perioadă de 21 de zile.
-Deținătorilor de pașaport din Myanmar nu li se solicită vize de turist pentru a călători prin Vietnam, pe o perioadă de 14 de zile.

-Posesorilor de pașaport din Coreea, Japonia, Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda, Japonia, Rusia, Italia, Germania, Marea Britanie, Franța, Spania și Rusia nu li se solicită viză de turist pentru a călători în Vietnam, pe o perioadă de 15 zile.

-Membrilor asociației APEC Business Travel Cart (ABTC) din Asia Pacific Economic Cooperation (APEC) nu li se cere viză de turist pentru a călători în Vietnam, pe o perioadă de 60 de zile.

– Nu se cere viză de intrare în Vietnam pentru a călători la Phu Quoc Island (Vietnam). Străinii și cetățenii vietnamezi cu pașaport străin care intră în Vietnam printr-o poartă internațională, vor călători spre Phu Quoc Island și vor sta în Phu Quoc  mai puțin de 30 zile, vor fi de asemenea scutiți de viză. Pașaportul trebuie să fie valid cel puțin 45 de zile. După sosirea în Phu Quoc Island, dacă vizitatorii vor să călătorească  spre alte localități sau să rămână pe insulă mai mult de 30 zile, Departamentul de Imigrare din Vietnam va elibera vizele chiar la fața locului.

-Viza de intrare în Vietnam nu este necesară pentru vietnamezii din străinătate dacă stau mai puțin de 90 de zile și dețin un certificat de scutire de viză.

Acestea sunt câteva informații cu privire la scutirea de vize pentru Vietnam pe care am dori să le cunoașteți.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.