Current time in Vietnam:
Romanian

Aplicația pentru viza pentru Vietnam este acum simplă și ușoară

În principal, există trei tipuri de viză pentru Vietnam: 1)Viza oficială sau diplomatică, 2)Viza de afaceri, 3)viza de turist.

Viza oficială sau diplomatică: Dacă aplicați pentru acest tip de viză, trebuie să luați în considerare câteva aspecte. Mai întâi, trebuie să obțineți o scrisoare oficială de la departamentul guvernului specific sau de la orice altă organizație cu atribuțiile necesare din țara dumneavoastră.

Viza pentru afaceri: Dacă aplicați pentru acest tip de viză, este necesar să obțineți o autorizație din partea sponsorului din Vietnam.  Se aplică foarte ușor pentru acest tip de viză. Aveți posibilitatea să optați pentru o viză cu multiple intrări. Mai mult decât atât, cu ajutorul acestei vize puteți sta în Vietnam de la 3 la 6 luni.

Viza de turist: Acest tip de viză este considerat drept viză de scurtă ședere. Cu această viză puteți sta în Vietnam o lună. Mai mult decât atât, puteți să vă prelungiți viza după vizita în Vietnam, doar completând un formular de prelungire a șederii în Vietnam. Acest tip de formular de prelungire a vizei este disponibil numai la ambasadă.

Puteți să aplicați pentru o viză pentru Vietnam fie la ambasada vietnameză din țara dumneavoastră, fie prin intermediul unei agenții de turism care vă va ajuta să finaliați procesul de obținere a vizei.

Dacă decideți să aplicați în persoană, trebuie să luați în considerație câteva lucruri. În primul rând, trebuie să aveți un formular de aplicație de la ambasadă sau pe care îl puteți descărca de pe site-ul oficial al ambasadei. În al doilea rând, după ce obțineți formularul de aplicație, trebuie să-l completați cu informații autentice. În al treilea rând, trebuie să trimiteți formularul de aplicație la unitatea emitentă a ambasadei, împreună cu două fotografii tip pașaport și cu pașaportul.

Dacă aplicați pentru o viză de afaceri, vă va lua în jur de 24 – 48 de ore. Pe de altă parte, dacă aplicați pentru viza de turist, ambasada va avea nevoie în jur de 5 – 6 zile pentru a finaliza procesul. În ceea ce privește costurile, taxele pot varia de la o ambasadă la alta. În afară de aceasta, taxa variază și în funcție de perioada de ședere în Vietnam. Dacă doriți să stați 1 lună, taxa va fi în jur de 25$, dacă doriți să rămâneți 3 luni, taxa va fi în jur de 50$, iar pentru 6 luni, veți plăti în jur de 100$.

După completarea formularului cu informațiile corecte, trebui să-l trimiteți la unitatea emitentă a ambasadei. După trimiterea formularului de aplicație la ambasadă, aceștia vă vor trimite scrisoarea de aprobare, iar după primirea scrisorii de aprobare, puteți vizita Vietnamul în intervalul de tip specificat.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.