Current time in Vietnam:
Romanian

Pași simpli pentru a obține viza pentru Vietnam

Vietnam este o țară atrăgătoare, cu un piesaj verde luxuriant, dealuri cu drumuri pitorești, un frumoas golf natural și zone de coastă fascinante. Acesta este și motivul pentru care turiștii vin în fiecare an în număr din ce în ce mai mare. Conform statisticilor în domeniul turistic, în jur de 5 049 855 turiști stăini au vizitat Vietnamul în anul 2010.

Dacă plănuiți să petreceți o vacanță sau luna de miere în această țară atât de fascinantă, aveți nevoie să obțineți viza înainte de a ajunge în Vietnam. Persoanele care încearcă să intre în țară fără o viză validă vor fi trimise înapoi la locul de îmbarcare.

Viza și celelalte condiții de intrare și ieșire se pot schimba în mod frecvent, prin urmare este nevoie să contactați Ambasada sau Consulatul Vietnamului din țara dumneavoastră  și să solicitați informațiile actualizate. De obicei, există patru tipuri de vize pentru Vietnam: vize de turist, vize de student, viza de afaceri și viza de tranzit. Viza de turist este valabilă pentru 1 lună, viza de afaceri este valabilă 3 luni, iar viza de tranzit este pentru doar 5 zile. De obicei, viza de student este asigurată după sosirea în țară.

Obținerea vizei pentru Vietnam nu este deloc o sarcină grea. Iată simplii pași care trebuie urmați pentru a obține viza la timp:

  • Sunt două modalități de obținere a vizei pentru Vietnam. Prima constă în solicitarea vizei prin aplicarea la cea mai apropiată amabasadă sau consulat al Vietnamului. Dacă în țara dumneavoastră nu există o ambasadă sau un consulat al Vietnamului, atunci trebuie recurs la a doua modalitate, care este serviciul ”Viza la Sosire”.
  • Spre deosebire de trecut, obținerea vizei nu mai înseamnă azi un proces frustrant care consumă timp mult. Odată cu implementarea unui sistem electronic modern pentru procesarea vizelor de călătorie, obținerea vizei se poate face în prezent simplu și rapid. Visa la Sosire sau viza pre-aprobată este cea mai bună opțiune pentru turiștii care nu au timp și nici posibilitatea de a găsi o ambasadă vietnameză sau care nu doresc să-și trimită pașaportul prin email.
  • Trebuie mai întâi să completați formularul de aplicare la viză și să confirmați informațiile, pentru a vi se procesa viza. Trebuie de asemenea să plătiți pentru serviciile prestate, prin modalități de plată online.
  • În termen de 2 zile, veți primi scrisoarea de aprobare prin email. Pentru a vă îmbarca în avion, trebuie să printați scrisoarea pre-aprobată și să o luați cu dumneavoastră, atașând și două fotografii de pașaport.
  • Odată ajunși la unul din aeroporturile internaționale din Vietnam, trebuie să arătați scrisoarea pre-aprobată pentru verificare la serviciul de pașapoarte și să plătiți taxa de timbru. Ofițerii de la serviciul de imigrare vă vor pune viza ștampilată pe pașaport în 10-15 minute.
YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.