Current time in Vietnam:
Romanian

Informații despre procedura de obținere a vizei la ambasada Vietnamului în România

Vietnam și România au stabilit relații diplomatice la 3 februarie 1950. Până în 1989, a existat relația dintre 2 țări socialiste. După ce în decembrie 1989 România și-a schimbat direcția politică, cele 2 țări au continuat să-și dezvolte relațiile tradiționale pe baza principiilor de respect reciproc a independenței, suveranității, neintervenției reciproce în afacerile interne, egalitatății și beneficiilor mutuale.

Vietnamul a deschis Ambasda la București, de aceea Românii sau călătorii din România, care doresc să obțină viza pentru călătoria în Vietnam, pot merge la ambasada Vietnamului în România pentru a aplica pentru viză.

Aplicarea prin intermediul ambasadei solicită depunerea de către  Români a pașaportului în original, două poze de tip pașaport și numerar în dolari SUA pentru taxa de procesare a vizei, precum și completarea formularului oferit de ambasadă. Românii nu preferă acest proces deoarece el implică lăsarea documentelor, există rând la ambasadă și necesită vizite multiple până la completarea formularului. Ca urmare, viza se acordă în decurs de 5 zile lucrătoare.

Persoanelor care doresc să aplice pentru viză la ambasadă, li se recomandă să înceapă procesul de depunere din timp, în special celor ce vor călători pe cale terestră și maritimă. Anticiparea este necesară pentru a evita graba din ultimul minut care îi poate lăsa dezamăgiți și frustrați.

Mai jos găsiți contactele Ambasadei Vietnamului la București:

Adresă: România, București, str. C.A.Rosetti nr.35, Sector 2

Telefon: 0040-21-311.03.34; Fax: 0040-21-312.16.26;

Email: vietrom2005@yahoo.com; vnemb.ro@mofa.gov.vn

Website: https://vnembassy-bucharest.mofa.gov.vn/

Dacă nu dispuneți de timp sau vă aflați departe de Ambasada Vietnamului, puteți aplica online pentru aprobare și ridica viza la sosire la aeroporturile internaționale din Vietnam.

Viza la sosire este metoda de obținere a vizei preferată de Românii care consideră că aplicarea la ambasadă este prea solicitantă. Pentru a aplica la viza la sosire, aveți nevoie doar de conexiune la internet bună, un cont de email pentru comunicare și posibilitatea de achitare a taxei pentru servicii în dolari SUA către proprietarul websitul-ui. După efectuarea plății, veți primi o scrisoare de aprobare pe email, această scrisoare oferindu-vă posibilitatea de a călători spre Vietnam pe cale aeriană.

La sosirea în aeroport, călătorii vor prezenta funcționarilor serviciului de imigrație pașaportul în original, două poze de tip pașaport care vor fi atașate formularului de aplicare la viză, o copie a scrisorii de aprobare primite și numerar în dolari SUA pentru aplicarea vizei – 25$ SUA pentru viza cu o singură intrare și 50$ SUA pentru viza cu intrări multiple. Vă rugăm să notați că deținătorii de pașapoarte Române NU sunt obligați să achite taxa de aplicare a vizei la aeroportul din Vietnam.

Cetățenii Români care trebuie să ajungă în Vietnam neîntârziat, cu scop de afaceri sau de odihnă, pot obține online o viză urgentă. Acest tip de viză se oferă într-o zi lucrătoare sau chiar mai rapid.

Înainte de plecare, recomandăm Românilor să verifice valabilitatea pașaportului; acesta trebuie să aiba două sau mai multe pagini libere pentru aplicarea vizei și o valabilitate de minim 6 luni.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.