Current time in Vietnam:
Romanian

Prelungirea termenului de ședere în Vietnam

Să călătorești la nivel global a devenit una dintre activitățile preferate pentru relaxare. Este esențial să dețineți documentele valide precum viza și pașaportul, pentru a elimina tensiunea pe durata vacanței sau a întreprinderii unei afaceri urgente în străinătate. De exemplu, o viză de turist pentru Vietnam trebuie să aibă toate informațiile relevante, care să vă ajute să evitați orice obstacol pe parcursul călătoriei. Este ușor să depășiți aceste obstacole, din moment ce există multe firme care se ocupă cu îndeplinirea acestor servicii. Colaborarea cu aceste firme vă ajută să aplicați pentru diferite tipuri de vize pentru diferite țări.

Există diferite modalități de a obține viza de turist pentru Vietnam. Dacă plănuiți să călătoriți prin Vietnam, este necesar să aplicați pentru viză la ambasadă vietnameză din țara dumneavoastră. Pe de altă parte, puteți să luați în considerare una din agențiile de turism online,  prin intermediul căreia puteți beneficia de o viză de turist la sosirea în Vietnam.  Se poate așadar obține viza pentru Vietnam și la sosire. Cel mai ușor și mai rapid mod de a obține viza pentru Vietnam este acela de a aplica pentru viza la sosire. Aplicația pentru acest tip de viză este mult mai rapidă în comparație cu timpul de procesare la ambasadă. Viza se obține ușor de la autoritățile din aeroport sau de la agențiile de turism. În general, viza pentru Vietnam este validă pentru 30 de zile, dar, odată ce vă aflați în țară, puteți să o prelungiți cu ușurință.

Înainte de a obține viza la sosire, trebuie neaparat să aveți o scrisoare de aprobare obținută de la Departamentul de Imigrare din Vietnam. De obicei, durează în jur de 3 zile până să primiți copia de la agenția de turism. Scrisoarea poate fi trimisă fie prin email, fie prin fax. Trebuie să dețineți această scrisoare pentru a putea zbura către Vietnam. Procedura de ștampilare a vizei de turist se face la sosirea în Vietnam.  Mai mult decât atât, aveți posibilitatea să aplicați în regim de urgență pentru o viză pentru Vietnam. Procesul este relativ scurt, din moment ce poate lua cam de la o jumătate de zi până la o zi, și vă asigură în mod adecvat siguranța atunci când călătoriți. De obicei, oficialitățile vietnameze oferă prelungirea vizei pentru Vietnam, dacă data expirării se apropie. Dacă sunteți turist, procesul de prelungire a vizei durează de la 5 la 7 zile. Dacă doriți o prelungire de urgență a vize pentru Vietnam, sunt necesare o taxă suplimentară și 2 zile timp de procesare. Celelalte tipuri de viză iau în jur de 5 până la 7 zile.

În cele mai multe cazuri, puteți părăsi țara în siguranță dacă depășiți cu 2 zile termenul vizei pentru Vietnam. De obicei, există o limită de 48 de ore de la expirarea vizei. Dacă depășiți termenului cu o zi și plănuiți să prelungiți șederea, puteți cere o viză de urgență pentru Vietnam de la agențiile de turism. Rapiditatea de procesare a vizei pentru Vietnam depinde în general de caz. Dacă deja ați depășit termenul cu o zi, taxa este de obicei foarte mare, din moment ce urgența prelungirii vizei este atât de mare.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.