Current time in Vietnam:
Romanian

Cetățenii Români au nevoie de viză de intrare în Vietnam?

Cetățenii Români au nevoie de viză de intrare în Vietnam, noi am verificat, dar nu am găsit  România în lista țărilor scutite de viză Vietnameză. Există ambasada Vietnamului în România, deci, cetățenii Români dispun de 2 posibilități de a primi viză: 1/ prin aplicarea online de obținere a vizei la sosire sau, 2/ prin aplicarea la ambasada Vietnamului și obținerea vizei din timp. Tipurile principale de vize oferite sunt vizele turistice și de afaceri.

Opțiunea 1: Primiți viza din timp la ambasada Vietnamului în România.

Solicitarea vizei prin intermediul ambasadei este recomandată tuturor tipurilor de călători. Cetățenii Români care doresc să aplice pentru viză, sunt obligați să viziteze ambasada personal, să completeze formularul de aplicare, să depună originalul pașaportului împreună cu 2 poze și să achite taxa de procesare a vizei în dolari SUA. Acest proces de obținere a vizei durează între 4 și 5 zile lucrătoare.

Se recomandă depunerea cererii cu rezervă de timp, pentru a evita eventualele complicații care ar putea apărea la sosirea la frontierele Vietnameze. De asemenea, înainte de a aplica pentru viză, ei ar trebui să consulte reprezentanții ambasadei referitor la eligibilitate aplicațiilor online.  Ei trebuie să verifice pașaportului, care trebuie să aibă o valabilitate de minimum 6 luni și să conțină cel puțin 2 pagini libere pentru viză.

Vă rugăm să ne vizitați sau să ne contactați cu orice sugestii, întrebări, asistență sau informații adiționale la contactele de mai jos:

Adresă: România, București, str. C.A.Rosetti nr.35, Sector 2

Telefon: 0040 21 311 03 34    Fax: 0040 21 312 16 26

Email: info@ivisa.vn , vietrom2005@yahoo.com sau vnemb.ro@mofa.gov.vn

Website: https://vnembassy-bucharest.mofa.gov.vn/ 

Opțiunea 2: Aplicați online pentru pre-aprobare și primiți viza la sosire.

Pentru a aplica online, accesați website-ul www.ivisa.vn, completați formularul online cu informația corectă din pașaport și achitați online taxa pentru servicii în dolari SUA. Pe perioada acestui proces, vă rugăm să vă asigurați că aveți o conexiune bună la internet și o adresa de email validă pentru a comunica cu reprezentanții serviciului de imigrare. După efectuarea plății, veți primi o scrisoare de pre-aprobare pe email, de obicei aprobarea durează între 1 și 2 zile lucrătoare.

La sosirea în aeroport, trebuie să prezentați: pașaportul în original, copia printată a scrisorii de aprobare, două fotografii de tip pașaport și numerar în dolari SUA pentru taxa de viză la ghișeul “landing visa” din aeroportul Ho Chi Minh sau la Oficiul “visa on arrival” din aeroportul Hanoi pentru a primi viza ștampilată în pașaport, după care puteți să vă bucurați de călătoria D-stră.

Puteți obține o viză de urgență online; dobândirea vizei durează între 30 minute și 1 zi lucrătoare. Acest serviciu este binevenit pentru persoanele care se grăbesc să ajungă în Vietnam și nu au timp pentru procedura obișnuită de obținere a vizei.

Dacă întâmpinați dificultăți în primirea scrisorii de aprobare pe email, contactați-ne la adresa de email info@vietnamimmigration.com și noi vă vom ajuta prompt. Taxa pentru serviciu este standardă și nu există costuri adiționale sau ascunse.

Aplicați acum pentru viză prin una din cele 2 opțiuni disponibile: direct la ambasadă sau prin aplicația online; nu ezitați să profitați de cultura, frumusețea, aventurile și distracția pe care vi le poate oferi Vietnamul. Suntem bucuroși de a vă saluta șederea sau vizita pe teritoriul Vietnamului.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.