Current time in Vietnam:
Romanian

Cerințe de bază pentru solicitarea vizei pentru Vietnam

O necesitate esențială pentru călătorii către Vietnam este aceea de a se afla în posesia unei vize valide pentru Vietnam, ca parte a cerințelor legibile de intrare. Prin urmare, acest lucru presupune că trebuie să aplicați pentru o viză de intrare în Vietnam, intrând în legătură cu o agenție de turism care să poată face aranjamentele necesare în acest sens. Ca o alternativă, puteți să vizitați Ambasada Vietnameză sau Consulatul Vietnamez din țara dumneavoastră pentru obținerea vizei. Este nevoie totuși de ceva timp pentru procesarea aplicației și de aceea trebuie să aveți destulă răbdare până să obțineți viza. Este foarte important ca după obținerea vizei să verificați data de intrare și de ieșire,  pentru a evita problemele pe durata vizitei. Vă asigurați astfel că îndepărtați orice urmă de greșeală înainte de plecare. Nu uitați că până și cea mai mică grașeală poate distruge întreaga dumneavoastră aplicație.

În egală măsură, puteți obține viza la sosire, dar acesta este un proces pe care trebuie să-l startați înainte de plecare. În esență, unui călător nu i se permite să se îmbarce dacă nu deține o scrisoare de autorizare, care să arate faptul că va primi viza la sosire. Există câteva agenții care vă pot ajuta în demersul acestui proces.

În procesul de aplicație pentru viză, aveți nevoie de un pașaport, deoarece trebuie făcută dovada naționalității dumneavoastră. Alte detalii care trebuie specificate sunt sexul, data nașterii, numărul de pașaport, data sosirii, locul sosirii, precum și durata prevăzută pentru ședere. Cele mai multe dintre aceste agenții acceptă aplicația și efectuarea plății online, indiferent de tipul de viză pentru care aplicați. Este important să înțelegeți corect modalitățile de plată pentru acest serviciu, înainte de efectuarea acesteia.

Timpul de procesare pentru a obține viza pentru Vietnam durează de regulă două-trei zile lucrătoare. Trebuie să vă asigurați că furnizați corect toate informațiile, precum ziua de intrare sau ziua de ieșire. De obicei, nu este nicio problemă dacă aplicați pentru o viză de afaceri la o dată care este cu doar câteva zile înainte de data sosirii. De asemenea, puteți prelungi cu câteva zile data dumneavoastră de plecare. Alt lucru important este acela ca pașaportul dumneavoastră să aibă o validitate de cel puțin șase luni, astfel vă va fi mult mai ușor să obțineți viza pentru Vietnam.

Puteți să obțineți viza de turist, care este validă doar pentru o lună, sau puteți opta pentru o viză care să vă permită intrări multiple. Taxele care se solicită pentru obținerea vizei variază în funcție de durata șederii, de scopul călătoriei sau de numărul de intrări. Este prin urmare important să contactați consulatul general din țara dumneavoastră pentru a cunoaște exact suma necesară obținerii vizei.

Este recomandabilă aplicația pentru o viză pentru Vietnam pe termen lung, în cazul în care nu sunteți sigur de perioada exactă de ședere în țară. Puteți să aplicați pentru o viză de turist de trei luni, ceea ce vă va da posibilitatea să mutați fără probleme valorile perioadei vizitei.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.