Current time in Vietnam:
Malay

Mengapa memilih visa Vietnam dalam talian?

“Vietnam Visa On Arrival” (VOA) telah bermula pada tahun 2003 dan sehingga tahun  2011, ia adalah cara utama pelancong dari Australia, Amerika Utara dan Eropah memasuki Vietnam. Sehingga Vietnam membuka pintu ekonomi dan pelancongan, bilangan ketibaan berada dalam peningkatan yang mendadak, setiap kali ia di kira. Berikutan dengan kenaikan bilangan pelawat antarabangsa, perkhidmatan “Vietnam visa on arrival” telah berkembang dengan sewajarnya untuk memenuhi permintaan. Memelopori trend ini ialah perkhidmatan terkenal antarabangsa. Sila dapatkan maklumat di bawah untuk melihat jika memperolehi visa sewaktu ketibaan di lapangan terbang baik untuk anda atau tidak.

1. Prosedur mudah.

“Vietnam visa on arrival” adalah agak mudah, hanya lawati laman web www.vietnamimmigration.com untuk mengisi borang dalam talian dan kemudian klik hantar untuk menyelesaikan pembayaran melalui kad kredit atau Paypal. Ia mengambil beberapa minit untuk mengisi borang permohonan visa Vietnam. Dalam masa 24 jam setelah pembayaran, anda akan mendapat suatu surat kelulusan daripada kerajaan Vietnam membenarkan anda memungut visa anda sewaktu ketibaan di lapangan terbang antarabangsa Vietnam, hanya cetak keluar surat kelulusan untuk ditunjukkan sewaktu menaiki kapal terbang dan dapatkan cap visa di pasport anda setibanya anda di sana.

Jika anda merancang untuk melancong ke Vietnam melalui jalan darat, anda harus mendapatkan sejenis visa Vietnam yang ditampal di pasport, sila hubungi secara terus di kedutaan Vietnam/konsulat untuk mendapatkan visa jenis ini jika melancong melalui jalan darat ke Vietnam.

2. Menjimatkan masa anda.

Daripada pergi ke kedutaan/konsulat dan menunggu beberapa hari untuk mendapatkan visa anda, anda kini boleh memohon dalam talian di www.vietnamimmigration.com untuk memungut visa sewaktu ketibaan di lapangan terbang antarabangsa Vietnam dalam masa 24 jam setelah membuat pembayaran. Walaupun dalam situasi terdesak, visa Vietnam anda boleh dibuat dalam masa satu hari pekerjaan. Kadang-kala, kedutaan/konsulat di negara anda tertutup untuk percutian umum di negara anda tetapi di Vietnam kami masih terbuka, sudah tentu anda boleh mendapatkan visa anda dengan mudah walaupun pada hari percutian umum di negara anda.

3. Memohon pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja dengan komputer/komputer riba bersambung dengan internet.

Jangan bimbang jika tida kedutaan Vietnam atau konsulat di lokasi anda. “Vietnam visa on arrival” adalah pilihan terbaik. Walaupun anda berada dalam percutian di negara lain, anda boleh dengan mudahnya memohon “Vietnam visa on arrival” di laman web www.vietnamimmigration.com. Ia mengambil beberapa minit untuk mengisi borang permohonan visa Vietnam. Dalam masa 24 jam setelah pembayaran, anda akan mendapat suatu surat kelulusan daripada kerajaan Vietnam membenarkan anda memungut visa anda sewaktu ketibaan di lapangan terbang antarabangsa Vietnam, hanya cetak keluar surat kelulusan untuk ditunjukkan sewaktu menaiki kapal terbang dan dapatkan cap visa di pasport anda setibanya anda di sana.

Untuk maklumat lebih lanjut sila emel kepada info@vietnamimmigration.com.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.