Current time in Vietnam:
Hungarian

A vietnami vízum beszerzésének egyszerű lépései

Vietnam gyönyörű ország, zöld mezőkkel, csodás hegyi utakkal, természetes öblökkel és lélegzetelállító tengerparttal. Ezek azok, amik évente rengeteg turistát vonzanak az országba. 

Ha azt tervezi, hogy ebbe a csodálatos országba utazik nyaralni, vagy nászútra, először vízumot kell szereznie. Azokat, akik vízum nélkül próbálnak bejutni az országba, sajnos visszaküldik a kiindulási helyükre.

A vízumügyintézéssel, egyéb határátlépéssel kapcsolatos szabályozások időről időre változhatnak, ezért érdemes felkeresnie a legközelebbi nagykövetséget/konzulátust, hogy a lehető legfrissebb információkhoz tudjon hozzáférni. Általánosságban elmondható, hogy négy féle vietnami vízum létezik: turistavízum, diákvízum, üzleti vízum és tranzitvízum. A turistavízum 1 hónapig érvényes, az üzleti vízum 3 hónapig, míg a tranzitvízum csak 5 napig. A diákvízum ügyintézése általában a megérkezést követően történik.

A vietnami vízum megszerzése nem nagy dolog. Íme, néhány fontosabb tudnivaló, amik segíthetnek abban, hogy időben megkaphassa vízumát:

  • Kétféleképpen juthat vietnami vízumhoz. Felkeresheti a legközelebbi vietnami nagykövetséget/konzulátust, vagy ha nincs ilyen a lakóhelyéhez közel, akkor választhatja az érkezéskor felvehető vízumot (VOA) is.
  • Manapság a vízumigénylés nem egy időigényes és idegtépő folyamat. A modern számítógépes rendszer létrehozásával a vízumigénylés egyszerű és gyors lett. Az érkezéskor felvehető vízum ideális választás azoknak, akik időhiányban szenvednek, nincs a közelükben nagykövetség/konzulátus, vagy csak nem akarják postán elküldeni az útlevelüket.
  • Vízumigényléshez csak ki kell töltenie az online igénylőlapot, majd leellenőrizni az adatokat. Természetesen ezért a szolgáltatásért fizetni is kell., de ezt biztonságos rendszeren keresztül teheti meg.
  • Két napon belül megkapja e-mailben a jóváhagyó levelet. Utazás előtt ezt már csak ki kell nyomtatnia, és mellékelnie kell két darab útlevélképet is.
  • Leszállás után csak fel kell mutatnia ezt a jóváhagyó levelet a vízumátvételi pontnál, majd ugyanitt ki kell fizetnie a vízum árát. 10-15 percen belül a bevándorlási hivatal munkatársai be is pecsételik az Ön útlevelébe a vietnami vízumot.
YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.