Current time in Vietnam:
Dutch

Enige informatie & procedure om een visum te verkrijgen bij de ambassade van Vietnam in Nederland

We zijn zeer verheugd dat in het afgelopen jaar, de goede vriendelijke relatie tussen Vietnam en Nederland verder is geconsolideerd en ontwikkeld, met een belangrijke impuls die heeft geholpen de bestaande relatie te verdiepen en uit te breiden.

Vietnam heeft een ambassade in Den Haag, dus bezoekers uit Nederland, die een visum willen verkrijgen om Vietnam te betreden, kunnen naar de locatie van de ambassade gaan voor de visumaanvraag.

Een aanvraag via de ambassade vereist het originele paspoort, twee recent genomen foto’s (4×6 cm), en de vergoeding voor de verwerking van het visum. Aanvragers van een visum bij de ambassade moeten het Vietnamese visumaanvraagformulier invullen dat wordt verstrekt door de ambassade en deze met de relevante documenten voor een visum indienen. Het duurt ongeveer 5 tot 7 werkdagen om zo een visum te verkrijgen.

U moet contact opnemen met de ambassade van Vietnam om eventuele verdere vereisten te achterhalen en de kosten om een visum van hen te verkrijgen. Zie hieronder de contactgegevens.

Ambassade van Vietnam in het Koninkrijk der Nederlanden

Het ambassadeadres:  Nassauplein 12, 2585 EB Den Haag – Nederland

– Telefoonnummer: 3648917, 3644300

– Noodnummer (buiten kantooruren): 0633053286

– Fax: 3648656

– Code: 00-31-70

– E-mail:  vnembassy.nl@gmail.com

– Website: https://vnembassy-thehague.mofa.gov.vn

Kantooruren: Maandag, woensdag en vrijdag exclusief Vietnamese en Nederlandse feestdagen

– Consulaire tijden: 14u – 17u  (visa, vrijstelling visa, legalisatie… )

– Buitenlandse zaken (alleen op afspraak) : 9u – 12u  &  14u – 17u

Commerciële Afdeling van de Ambassade:

– Adres: Laan van Nieuw Oost-Indië 261, 2593 BR Den Haag

– Tel: 070 381 5594

– Fax: 070 381 4205

– E-mail: vntrade@xs4all.nl of nl@moit.gov.vn

Als u geen tijd heeft om naar de locatie van de Vietnamese ambassade te komen of er ver vandaan woont, kunt u online een aanvraag voor goedkeuring doen en het visum bij aankomst ophalen op een van de internationale vliegvelden van Vietnam.

Visa bij aankomst worden alleen gebruikt voor reizigers per vliegtuig. Om een visum bij aankomst te kunnen krijgen op een internationaal vliegveld in Vietnam, moet u een visumgoedkeuring hebben van de Vietnamese Immigratiedienst waarmee u uw visum kunt ophalen.

Om goedkeuring te krijgen voor een visum, wordt u verzocht om de website www.vietnamimmigration.com te bezoeken en een online formulier in te vullen en de servicekosten te betalen. Check daarna uw e-mail voor bevestiging met de verwachte wachttijd (1-2 werkdagen) voor een goedkeuringsbrief die via e-mail wordt verzonden. Onthoud alstublieft dat u een print moet maken van de goedkeuring voor een visum om te laten zien voor het aan boord gaan & het visum verkrijgen bij aankomst.

Na aankomst op het Vietnamese internationale vliegveld ziet u het Immigratiekantoor waar visa bij aankomst worden verstrekt. Het kantoor dat de visa verstrekt ligt voor de balie voor paspoortcontrole. Ga daarheen om uw paspoort en visumgoedkeuring te tonen, en wacht totdat u de stempelkosten moet betalen en het visum in uw paspoort afgestempeld krijgt.

Lees alstublieft “waar uw visum bij aankomst op te halen” voor meer informatie

Let alstublieft op: Om een visum bij aankomst te verkrijgen, moeten er stempelkosten worden betaald bij aankomst ($25/persoon voor 1 maand en 3 maanden eenmalige entree, $50/persoon voor 1 maand en 3 maanden meervoudige entree, $95/persoon voor 6 maanden meervoudige entree en $135/persoon voor een visum voor 1 jaar).

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.