Current time in Vietnam:
Dutch

Heeft een Belgische burger een visum nodig om Vietnam binnen te komen?

Net zoals alle andere wereldburgers, heeft een Belgische burger een visum nodig om Vietnam te mogen betreden.

België heeft een Vietnamese ambassade, daarom kunnen bezoekers die een visum willen ontvangen om Vietnam te betreden naar de ambassade van Vietnam gaan om een visum aan te vragen. In het geval dat het bezoeken van de ambassade niet handig is voor u, kunt u online een visumgoedkeuring aanvragen en dan uw visum bij aankomst ophalen.

Belgische burgers die een visum willen aanvragen via de ambassade, moeten meebrengen: hun originele paspoort, twee recent genomen foto’s (4×6 cm), en de vergoeding voor de verwerking van het visum. Een visumaanvraagformulier wordt verstrekt door de ambassade en moet worden ingevuld met de persoonlijke informatie, ondertekend en de foto’s bijgevoegd en dan worden ingediend bij de ambassademedewerker om het visumproces in gang te zetten. Het duurt ongeveer 5 werkdagen om een visum van de ambassade te verkrijgen.

U wordt aangeraden vooraf contact op te nemen met de ambassade om problemen te voorkomen. Hieronder staat de informatie van de Vietnamese ambassade in België.

Boulevard Général Jacques 1, 1050 Brussel, België

Tel: +32 (0)2. 379 27 37;             Fax:  +32 (0)2. 374 93 76

E-mail: vnemb.brussels@skynet.be

Website: vnembassy-bruxelles.mofa.gov.vn

Hoe kunt u online een aanvraag doen voor een visum bij aankomst?

Voor een online aanvraag gaat de aanvrager naar onze website www.vietnamimmigration.com om het online formulier in te vullen. Binnen 1-2 werkdagen wordt er een visumgoedkeuring verstuurd per e-mail zodat u verder kunt met uw reis naar Vietnam.

Na aankomst op het internationale vliegveld van Vietnam, ziet u het Immigratiekantoor waar visa bij aankomst worden verstrekt. Het uitgiftekantoor voor visa is geplaatst voor de balie voor paspoortcontrole. Ga er heen om uw paspoort te laten zien, uw visumgoedkeuring en wacht tot u wordt opgeroepen voor de stempelkosten en het visum in uw paspoort afgestempeld krijgt.

Lees alstublieft “waar het visum bij aankomst op te halen” voor meer informatie.

Onthoud alstublieft: Voor een visum bij aankomst zijn stempelkosten verplicht te betalen bij aankomst ($25/persoon voor 1 maand en 3 maanden eenmalige entree, $50/persoon voor 1 maand en 3 maanden meervoudige entree, $95/persoon voor 6 maanden meervoudige entree en $135/persoon voor een visum van 1 jaar).

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.