Current time in Vietnam:
Dutch

Hebben Nederlandse burgers een visum nodig om Vietnam binnen te komen?

Nederlandse burgers hebben een visum nodig om toegang te krijgen tot Vietnam.

Er is een Vietnamese ambassade in Nederland, dus bezoekers kunnen naar de ambassade van Vietnam gaan om het visum vooraf te verkrijgen OF als het niet handig is om naar de ambassade te gaan, kunt u een online aanvraag doen om uw visum bij aankomst op te halen via onze website.

Optie 1: Vraag online een visumgoedkeuring aan en haal het visum bij aankomst op.

Een online aanvraag is de optie die de meeste voorkeur heeft omdat het de snelste en simpelste manier is voor een Nederlandse burger om een visum voor Vietnam te verkrijgen. Bij het aanvragen van een visum bij aankomst, is er geen origineel paspoort nodig of andere documenten.

Om goedkeuring te krijgen voor een visum, wordt u verzocht om de website vietnamimmigration.com te bezoeken en de servicekosten te betalen. Een goedkeuringsbrief wordt naar uw e-mailadres verzonden binnen 1-2 werkdagen na verwerking. Onthoud alstublieft dat u een print moet maken van de goedkeuring voor een visum om te laten zien voor het aan boord gaan & het visum verkrijgen bij aankomst.

Na aankomst op het internationale vliegveld van Vietnam, ziet u het Immigratiekantoor waar visa bij aankomst worden verstrekt. Het uitgiftekantoor voor visa is geplaatst voor de balie voor paspoortcontrole. Ga er heen om uw paspoort te laten zien, uw visumgoedkeuring en wacht tot u wordt opgeroepen voor de stempelkosten en het visum in uw paspoort afgestempeld krijgt.

Lees alstublieft “waar het visum bij aankomst op te halen” voor meer informatie.

Onthoud alstublieft: Voor een visum bij aankomst zijn stempelkosten verplicht te betalen bij aankomst ($25/persoon voor 1 maand en 3 maanden eenmalige entree, $50/persoon voor 1 maand en 3 maanden meervoudige entree, $95/persoon voor 6 maanden meervoudige entree en $135/persoon voor een visum van 1 jaar).

Optie 2: Een visum verkrijgen op voorhand bij de ambassade van Vietnam in Nederland.

Een bezoek aan de ambassade wordt sterk aangeraden voor mensen die een volledig visum gestempeld willen hebben in hun paspoort. Breng alstublieft uw paspoort en twee recent genomen foto’s (4×6 cm) mee naar de ambassade, en u ontvangt een visumaanvraagformulier van de ambassade. Dien deze in met de bijbehorende documenten en kosten voor het verwerken van het visum. Het duurt vijf werkdagen om een visum te verkrijgen van de ambassade van Vietnam.

U wordt aangeraden om contact op te nemen met de ambassade voor verdere benodigdheden vanuit hen. Hieronder staat de informatie van de ambassade van Vietnam in Nederland.

Adres: Nassauplein 12, 2585 EB Den Haag – Nederland

Telefoon: 3648917, 3644300        Fax: 3648656            Code: 00-31-70

E-mail: vnembassy.nl@mofa.gov.vn

Website: https://vnembassy-thehague.mofa.gov.vn

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.