Current time in Vietnam:
Croatian

Vijetnamska viza na aerodromu

Postoje 2 načina da dobijete vizu za ulazak u Vijetnam: 1) Prijavite se za Vijetnamsku vizu u ambasadi ili konzulatu na vašoj lokaciji, ukoliko vam je dostupna; 2) Prijavite se kod nas kako bi dobili pismo odobrenja  za podizanje vaše vize na jednom od Vijetnamskih aerodroma ukoliko ne postoji Vijetnamska ambasada ili konzulat na vašoj lokaciji.

Molimo vas da ne zaboravite da se prijavite za pismo odobrenja ukoliko želite da vašu vizu za ulazak u Vijetnam podignete na jednom od Vijetnamskih internacionalnih aerodroma. Pismo odobrenja koje je izdano od strane Vijetnamske vlade vam dopušta da sletite na 3 aerodroma: Hanoi, Ho chi minh i Danang.

Kada stignete na Vijetnamski aerodrom u Hanoi, Ho chi minh ili Danangu, vidjet ćete „brojač viza pri dolasku“ prije imigracijske linije. Molimo vas da odete tu i pokažete svoje pismo odobrenja kako bi dobili pečat vizu u svoju putovnicu prije nego se prijavite u imigracijsku liniju.

Neki ljudi mogu pristupiti vijetnamu s slobodnom viza politikom, ali ukoliko želite da ostanete duže, ne zaboravite da se prijavite  za pismo odobrenja, te da se prijavite kod brojača viza i dobijete vašu vizu na duži ostanak.

Pismo odobrenja za vašu vizu će biti nevažeće ukoliko vi odete odmah na imigracijsku liniju i tu se prijavite. Službenik će misliti da vi imate izuzeće od Vijetnamske vize. Ovo važi samo za građane sljedećih zemalja: Danska, Švedska, Norveška, Finska, Japan, Korea, Rusija, Singapur, Malezija, Indonezija, Tajland, Laos, Kambodža, Filipini.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.