Current time in Vietnam:
Bulgarian

Кой се нуждае от виза за Виетнам?

Само граждани на някои държави могат да посетят Виетнам без входна виза. Повечето граждани на държавите-членки на АСЕАН не се нуждаят от виза за Виетнам при посещения в рамките на 30 дни. Гражданите на Корея, Япония, Норвегия, Дания, Швеция, Финландия, Беларус, Италия, Германия, Великобритания, Франция, Испания и Русия не се нуждаят от виза за посещение на Виетнам в рамките на 15 дни. За гражданите на всички останали държави се изисква получаването на виза преди заминаване (визата трябва да бъде издадена предварително от консулство или посолство на Виетнам) или одобрително писмо за виетнамска входна виза (визата се издава при пристигането на международните летища във Виетнам), предоставени преди пристигането във Виетнам .

По-долу е дадена допълнителна информация за визовите изключения, която е необходимо да знаете:

– За гражданите на Тайланд, Филипините, Малайзия, Сингапур, Индонезия, Мианмар, Камбоджа, Бруней, и Лаос не се изисква туристическа виза за пътуване до Виетнам за по-малко от 30 дни.

– За гражданите на Япония, Южна Корея, Швеция, Норвегия, Дания, Финландия, Беларус, Италия, Германия, Великобритания, Франция, Испания и Русия не се изисква туристическа виза за пътуване до Виетнам за по-малко от 15 дни.

– За притежателите на карта за бизнес пътувания на АПЕК (ABTC) от Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (APEC) не се изисква туристическа виза за пътуване до Виетнам за по-малко от 60 дни.

– Виетнамска входна виза не се изисква при пътуване до остров Фу Куок остров (Виетнам). Чужденци и виетнамски граждани, носещи чужди паспорти, които влязат във Виетнам през международна граница и след това пътуват до остров Фу Куок и престоят им там е по-малко от 30 дни, също се освобождават от притежание на виетнамска виза. Паспортите им трябва да бъдат валидни най-малко 45 дни. След пристигането си на остров Фу Куок, ако посетителите искат да пътуват до други населени места или да останат на острова в продължение на повече от 30 дни, Отделът за имиграция трябва да им издаде визи на място.

– Виетнамска входна виза не се изисква за виетнамски граждани, живеещи в друга държава при престой по-малко от 90 дни и притежаващи сертификат за освобождаване от визов режим.

Това е информацията за освобождаването от визи за Виетнам, която бихме искали да знаете.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.