Current time in Vietnam:
Bulgarian

Виетнамска виза на летището или в Посолството?

Ако притежаваме валиден паспорт, който е подпечатан преди заминаването, можем да получим виза за мястото, на което искаме да отидем. Ако искаме да отидем във Виетнам, ние трябва да кандидатстваме за виза за Виетнам в Посолството на Виетнам преди заминаването или в Консулството в нашата държава. Трудно е да получиш входна виза, ако не подходиш по определен начин в Посолството. За да се избегнат процедурни забавяния, които понякога се случват при одобрението на визи в посолствата извън Виетнам, можем да кандидатстваме онлайн, преди пристигането ни във Виетнам.

Когато подготвяме нашето пътуване до Виетнам, входната виза не е най-важното нещо, но тя трябва да бъде първото нещо, което трябва да изпълним. Посетителите, които имат опит, знаят, че получаването на виза отнема много време и това е малко сложен процес. Но сега Виетнам е отворен за нас и готов да ни посрещне топло. За да получим виза за Виетнам, ние трябва да кандидатстваме за такава в Консулството или Посолството на Виетнам в нашата страна. Тези, които искат да избегнат процедурата с местното посолство, която понякога е много продължителна, трябва да предприемат мерки за полуаване на виза за Виетнам при пристигането. Тази услуга е легитимирана и подкрепена от Отдела за имиграция на Виетнам.

Тези, които пътуват с виза при пристигането, трябва да платят два вида такси, т.е. такса за печат и такса за обслужване. Таксата, която се плаща директно от посетителя на гишето за пристигащи е такса за печат. Таксата за обслужването се плаща предварително онлайн, за да получите одобрително писмо за визата, издадено от Имиграционния отдел на Виетнам. Има няколко лесни стъпки за получаване на виза за пристигане. Трябва да се попълни сигурен онлайн формуляр, който ще Ви отнеме няколко минути. Трябва да се плати такса за обслужване, след потвърждаване и обработка на информацията. След това трябва да получим одобрително писмо за визата, в рамките на два работни дни. Можем да получим визата за Виетнам на летището или в Посолството. Визата при пристигане трябва да бъде подпечатана на летището или в Посолството на Виетнам.

Вече не е необходимо да кандидатстваме за виза за Виетнам в посолството. Трябва да попълним онлайн формуляра за кандидатстване, това е много просто и лесно. След попълването на формуляра, трябва да платим таксата. Ще ни изпратят предварителното писмо за одобрение, което съдържа код за получаване на визата за Виетнам на летището. При кандидатстване за виза, част от информацията, която се изисква е: трите имена по паспорт, дата на раждане, пол – мъж или жена, номер на паспорт, дата на заминаване, националност, номер на полет и дата на пристигане. Тази информация ще бъде изпратена на Отдела за имиграция на Виетнам, и писмото за одобрение ще бъде издадено при пристигането ни. Сканирано или факс копие ще бъде изпратено на Вашата електронна поща. С това писмо ще Ви бъде позволено да се качите на борда на самолета.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.