Current time in Vietnam:
Bulgarian

Нещата, които трябва да знаете, свързани с кандидатстването за виза за Виетнам

Според виетнамските закони, всички посетители, които отиват в тази страна, трябва да представят валидна виетнамска виза, за да бъдат допуснати в страната. Визата може да бъде получена от местното консулство или от надеждна туристическа агенция. Истина е обаче, че кандидатстването за виза за Виетнам е наистина трудна задача, в сравнение с кандидатстването за виза в други страни от Югоизточна Азия. Както правилата, така и таксите обикновено се определят от консулството или посолството, което издава визата. Важно е да проверявате непрекъснато за актуална информация, когато кандидатствате за виза за Виетнам, тъй като изискванията при кандидатстване се менят непрекъснато.

Има няколко държави, които попадат във визовите изключения на Виетнам и изискванията за влизане не са толкова строги, колкото за гражданите от други страни. Някои от страните, чиито граждани могат да посещават безвизово Виетнам в разките на тридесет дни, са Тайланд, Малайзия, Лаос и Сингапур. Има и други, чийто безвизов престой е ограничен до 21 и 15 дни.

Туристическа виза за Виетнам можете да получите за период от 30 дни. Има обаче някои изключения, при които може да се удължи престоя с още 30 дни. Формуляри за кандидатстване за виза можете да получите в местното консулство или да изтеглите от Интернет. Бизнес посетителите могат да кандидатстват за виетнамска бизнес виза, която е подходяща и за тези, които от виетнамска работна виза. Тези визи обикновено са валидни за срок до шест месеца, като можете многократно да влизате и излизате от страната. При кандидатстване за такава виза, трябва да представите формуляр за одобрение от Вашия спонсор във Виетнам. Формуляр за виетнамска бизнес виза не можете да получите от консулството или посолството, а трябва да го вземете от  имиграционните служби във Виетнам. Можете да кандидатствате за туристическа виза по пощата, но трябва да не забравяте да приложите и самоадресиран плик за да Ви върнат отговор.

Посетители, които пристигат за държавни задължения, са длъжни да кандидатстват за виетнамска виза безплатно. Изискванията обликновено са същите като тези за бизнес визите, въпреки че се изисква и вербална нота от чуждестранната мисия, международна организация или агенция.

Трябва да се заемете с процеса по кандидатстване за виза за Виетнам, едва когато сте започнали с подготовката на пътуването. Това е така, защото трябва да предоставите  важни детайли във Вашето заявление за виетнамска виза, като например място и дата на пристигане и заминаване. Това е важна информация, която трудно може да промените във Вашата виза в последния момент. Трябва да дадете достатъчно време на Посолството, за да приключи с обработката на Вашата виза за Виетнам. Ето защо не трябва да чакате последния момент, за да започнете процеса по кандидатстване. Също така е добре да имате предвид, че виетнамските консулства и посолства не работят по време на официалните празници във Виетнам. Надеждна туристическа агенция може да Ви помогне да се справите с особеностите при кандидатстването за виетнамска виза, за, се гарантира, че всичко ще протече гладко.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.