Current time in Vietnam:
Bulgarian

Най-новият начин за получаване на виза за Виетнам

Най-новият начин за получаване на виза за Виетнам е чрез онлайн сайт. Това е достъпно само за  тези, които пътуват по въздух. За тази процедура трябва да отворите онлайн сайт за визови услуги за Виетнам и да следвате четирите стъпки, които ще гарантират, че ще можете да получите виза при пристигането си на всяко международно летище във Виетнам. Целият процес може да бъде завършен за 2 дни, а по спешност може да се завърши и в рамките на един ден.

Първата стъпка е да попълните формуляра за кандидатстване за виза, който можете лесно да изтеглите от сайта. Внимателно попълнете всички данни във формуляра и го изпратете по електронна поща. Следващата стъпка е да потвърдите предоставената от Вас информация във формуляра за кандидатстване и да платите таксата за услугата. Тази такса се заплаща чрез надеждни трети страни като Paypal, WU или Xoom, така Вашите пари ще бъдат защитени. След това ще получите потвърждение, че заявлението е изпратено успешно на съответната служба. Информацията, която сте предоставили, след това се изпраща на Отдела за имиграция на Виетнам, за да може да получите писмо за одобрение.

Писмото за одобрение ще Ви бъде изпратено по електронната поща след два дни. Вие ще трябва да го разпечатате и да го носите с Вас, когато се качвате на самолета за Виетнам. Ще трябва да представите това писмо при пристигането на някое от международните летища във Виетнам. Отделът за имиграция на Виетнам изпраща писма за одобрение (оригинал) на съответната визова служба, както и факс до Имиграционната служба. Така че, въпреки че писмото, което носите, е само разпечатка, то ще бъде прието, тъй като виетнамският Отдел за имиграция е много стриктен относно преглеждането на заявленията за визи.

Последната стъпка е получаването на печат на визата, поставен в паспорта Ви. При пристигането си на летището е необходимо да попълните данните си във формуляр за виза, да прикрепите Вашите снимки, както и да заплатите такса за печат за виза на имиграционния служител. Размерът на таксата за печат зависи от вида на визата, за която сте кандидатствали. Визата може да бъде с продължителност от един месец, три месеца, за еднократно или многократно влизане. Одобрителното писмо за визата трябва да се пази.

Когато кандидатствате за онлайн виза за Виетнам, трябва да не забравяте да носите следните неща с Вас: две еднакви снимки с размер 2×2 инча, направени през последните шест месеца. Снимките могат да бъдат цветни или черно-бели. Снимката трябва да показва цялото лице в анфас, а фонът трябва да е бял или почти бял. На снимките трябва да носите нормално облекло, без каквито и да е шапки или аксесоари за глава, които биха могли да скрият косата. В случай, че обикновено носите очила, по медицинско предписание, перука или слухов апарат, то трябва да ги носите на снимката.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.