Current time in Vietnam:
Bulgarian

Проста и ясна процедура за кандидатстване за виза за Виетнам

Днес в напредналия свят на информационните технологии, всеки, където и да се намира, може да получи виза за Виетнам през интернет. Можете просто да влезете в някой от известните сайтове, които се занимават с визи за Виетнам и да заявите виза онлайн. Тук не трябва да чакате и да губите от ценното си време, което обикновено се случва, когато кандидатствате за виза в Посолството на Виетнам във Вашата страна. Процедурата по вземане на виза за Виетнам онлайн е много проста и ясна. Трябва просто да изпратите мейл и ще получите Вашата виза подпечатана при пристигане на летището. Интересното е, че целият процес отнема само 12 до 24 работни часа при спешните случаи. Така че, кандидатствайте за виетнамска виза онлайн сега. Все пак, съществуват някои указания, които трябва да следвате по време на кандидатстването за виза за Виетнам.

Първо, трябва да получите код за виза. Съществуват два основни метода за получаване на код за виза. Трябва да кандидатствате за виза за Виетнам чрез посещение на някое консулство във Вашата страна или пък директно да посетите Посолството на Виетнам във Вашата страна. Имайте предвид, че таксите за печат са най-важното, и за да получите код за виза, трябва да сте свършили с това предварително. Във всяка страна таксите за печат са различни, така че трябва първо да се информирате за тях, преди да кандидатствате. Обикновено таксата за печат е $ 50.

Кандидатстването чрез някой популярен сайт е удобен начин да получите Вашата виза за Виетнам. Тук Вие ще имате възможност да кандидатствате за код за виза директно от виетнамския Отдел за имиграция. След това, имиграционните служби трябва да изпратят кода за одобрение на визата в Посолството на Виетнам във Вашата страна. Сега единственото нещо, което трябва да направите, е да представите валиден паспорт в Посолството във Вашата страна и те ще Ви осигурят визата за Виетнам. Обикновено отнема 48 работни часа на имиграционните служители да изпратят кода за виза в Посолството. Препорачително е да отидете най-малко след 48 часа в Посолството, за да получите кода за виза. През тези 48 часа служителите в Посолството проверяват информацията, предоставена от Вас на Отдела за имиграция.

За да получите код за одобрение на визата, от Вас се иска да заплатите такса за услугата с кредитна карта или чрез Интернет банкиране. Но таксата за печат трябва да заплатите директно в Посолство, за да получите код за виза. Както вече беше споменато, таксите могат да варират в зависимост от страната, в която сте.

В някои страни, процедурата за получаване на виза за Виетнам е сравнително удобна и бърза. Част от тези страни са Камбоджа, Лаос и Китай. Поради това се препоръчва, за да получите кода си за одобрение на виза да посетите лично Посолството. А останалата част от процедурата може да се извърши и чрез интернет.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.