Current time in Vietnam:
Bulgarian

Онлайн начини за получаване на входна виза за Виетнам

Изискването при пътуване във Виетнам е да притежавате валидна виза и паспорт. Основната Ви задача е да получите виза. Визите се издават от посолствата и консулствата на Виетнам. Туристическа виза се издава и от някои чуждестранни офиси и Виетнамски авиокомпании. Новият начин за получаване на виза е получаването й онлайн във Виетнам при Вашето пристигане. Основната цел на предоставянето на онлайн виза за Виетнам е да се помогне и да се увеличи броя на пътниците, пътуващи към Виетнам. Трябва да използвате онлайн услугата, за да получите визата си на летището във Виетнам. По този начин получаването на входна виза става много по-лесно. Времето за обработка на визата е максимум два дни.

Има няколко стъпки и изисквания, които трябва да бъдат изпълнени за издаване на виза за Виетнам. Преди всичко, трябва да попълните електронния формуляр за кандидатстване, който включва Вашите лични данни. Той трябва да се изпрати чрез електронна поща. Следващата стъпка е да платите такса за обслужване, това ще потвърди, че молбата Ви е изпратена успешно. Плащането може да стане чрез различни разплащателни портали и кредитни карти. Информацията ще бъде подадена в Отдела за имиграция на Виетнам. След два работни дни ще получите на електронната поща писмо за одобрение на визата. Трябва да носите това писмо, за да го покажете на Имиграционната служба при пристигането Ви във Виетнам. Когато пристигнете на виетнамското летище, трябва да се подпечата визата в паспорта Ви и да платите таксата за печат на Имиграционната служба.

Ако сте кандидатствали за виза за Виетнам при пристигането, трябва да носите няколко неща с Вас. Снимките трябва да бъдат с размер 2×2 инча и да са направени в рамките на последните 6 месеца. Разстоянието от главата до брадичката трябва да бъде един инч и 13/8 инча. Снимките могат да бъдат както черно-бели, така и цветни. Цялото лице трябва да се вижда на снимките, а фонът трябва да бъде почти бял. Снимката трябва да бъде направена без шапка или друг аксесоар, който скрива косата. На снимката не можете да носите униформа, с изключение на религиозно облекло. Ако носите слухов апарат, перука, предписани с рецепта очила или други подобни аксесоари, трябва да бъдете с тях на снимката.

Таксите и времето за обработка на виза може да варират в зависимост от държавата. Съществуват доста фирми, които предоставят услугата за получаване на виза при пристигането. Съгласието между частните фирми и Правителството на Виетнам ни позволява да организирате издаването на разрешително писмо след като предоставите Вашите паспортни данни. За тези услуги фирмите начисляват такси. Можете да се обърнете за помощ към туристическа агенция, която да организира издаването на виза за Виетнам. Можете също така да използват онлайн методи, за да получите виза. Получаването на виза при пристигането е най-безопасният, най-евтиният, най-лесният и сигурен начин, който спестява време и пари.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.