Current time in Vietnam:
Bulgarian

Лесни стъпки за получаване на виетнамска виза

Виетнам е завладяваща страна, покрита с тучни зелени пейзажи, пътища сред живописни склонове, природна красота на морския залив и очарователни крайбрежните райони. Ето защо голям брой туристи се стичат в тази страна всяка година. Според статистически данни за туризма, около 5,049,855 чуждестранни туристи са посетили Виетнам през 2010 година.

Ако планирате да почивка или меден месец в тази завладяваща страна, трябва да получите виза преди пристигането си във Виетнам. Хората, опитващи се да влязат в страната без валидна виза за Виетнам, ще бъдат връщани обратно.

Визата и другите условия за влизане и излизане могат да се променят редовно, така че трябва да се свържете с близкото посолство или консулство на Виетнам, за да получите най-актуална информация. Съществуват четири вида виза за Виетнам като туристическа виза, студентска виза, бизнес виза и транзитна виза. Туристическа виза е валидна 1 месец, докато бизнес визата е валидна 3 месеца, а транзитната виза – само 5 дни. Обикновено, студентската виза се издава след пристигането.

Получаването на виза за Виетнам не е сложна задача. Ето няколко прости стъпки, които биха Ви помогнали за получаване на виза за Виетнам на време.

 Има два начина, по които можете да получите виза за Виетнам. Единият от начините е, да кандидатствате за виза в най-близкото посолство и / или консулство на Виетнам. Ако във Вашата страна няма посолство или консулство на Виетнам, Вие трябва да изберете втория начин, който е “виза при пристигане”

 За разлика от преди, получаването на виза не отнема време и не е отегчителен процес. С въвеждането на модерна електронна система за обработка на визите за пътуване, получаването на виза е просто и бързо. Виза при пристигане или предварително заявена виза е най-добрият вариант за туристи, които не разполагат с много време, които не могат да открият близко посолство на Виетнам или не желаят да изпращат своя паспорт по пощата.

 Трябва първо да попълните онлайн формуляря за кандидатстване и да потвърдите информацията за обработка на визата Ви. Също така, трябва да заплатите такса за обслужване чрез надежден онлайн начин за плащане.

 В рамките на 2 дни, Вие ще получите одобрително писмо за виза на електронната поща. За да се качите на борда на самолета, Вие трябва да отпечатате и представите одобрителното писмо, заедно с две снимки в паспортен формат.

 След като пристиганете на някое от международните летища във Виетнам, Вие трябва да представите одобрителното писмо на Визовото гише за пристигащи, също така, трябва да платите такса за подпечатване. Виетнамски имиграционни служители ще сложат печат на визата ви в паспорта в рамките на 10-15 минути.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.