Current time in Vietnam:
Bulgarian

Основни изисквания при кандидатстване за виза за Виетнам

Основна необходимост за пътуващите до Виетнам е да притежават валидна виза за Виетнам, като част от изискванията за влизане в страната. Следователно от Вас се изисква да кандидатствате за виза, като се свържете с вашия туристически агент, който ще организира кандидатстването. Също така, може да посетите виетнамското посолство или консулство във Вашата страна за кандидатстване за виза. Отнема известно време, за да се обработи Вашето заявление и поради тази причина, трябва да бъдете търпеливи, докато издадат визата Ви. От съществено значение е при получаване на Вашата виза за Виетнам, да проверите датите на влизане и излизане от страната, за да избегнете проблеми по време на Вашето посещение. Това ще гарантира, че всички видими грешки са поправени преди заминаването. Имайте предвид, че малките грешки могат да провалят кандидатстването за виза за Виетнам.

Можете също така да получите виза при пристигането си, това е процес, през който трябва да задействате преди да напуснете Вашата страна. На пътуващия не е позволено да се качи на самолета без необходимия документ, удостоверяващ, че той ще получи виза при пристигане. Съществуват няколко онлайн агенции, които могат да Ви помогнат да преминете през този процес.

Вашият паспорт се изисква при кандидатстване за виза за Виетнам, за да докаже Вашата националност. Другите данни включват пол, дата на раждане, номер на паспорта, дата на пристигане, място на пристигане, а също и очакваната продължителност на престоя. Повечето от тези агенции приемат заявления и плащане онлайн, независимо дали кандидатствате за виетнамска туристическа виза или друг тип виза. Важно е, да сте наясно с регламента за плащане, преди да задвижите плащането на услугите.

Времето за обработка на виза за Виетнам обикновено отнема два до три работни дни. Важно е, да бъдете сигурни, че сте дали точна информация, като например датата на пристигане и заминаване. Обикновено не съществува проблем, ако при кандидатстване за бизнес виза за Виетнам посочите дата, която е няколко дни преди точната дата на пристигане. Можете също така да удължите с няколко дни по датата си на заминаване. Другото важно нещо е, че Вашият паспорт трябва да бъде с оставаща валидност най-малко шест месеца. Това улеснява кандидатстването за виетнамска виза.

Можете да получите туристическа виза за Виетнам, която е валиденна само един месец или такава, която е за многократни влизания в страната. Таксите за виетнамска виза варират в зависимост от продължителността на престоя, целта на пътуването, както и от брой на влизанията в страната. Важно е, да се свържете с Генералното консулство във Вашата страна, за да узнаете точната сума, която ще дължите за Вашата виза за Виетнам.

Препоръчително е да кандидатствате за дългосрочна виза на Виетнам в случай, че не сте сигурни за точния период, през който искате да останете в страната. Можете да кандидатствате за тримесечна туристическа виза за Виетнам и няма да имате никакви притеснения.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.