Current time in Vietnam:
Bulgarian

Обмисляте получаването на виза за Виетнам?

Планирате ли да пътувате до Виетнам и обмисляте получаването на виза? Ако отговорът е да, тогава трябва да знаете, че вече не е много трудно да получите виетнамска виза. Ако искате да избегнете дългата процедура за получаване на виза, тогава трябва да кандидатствате за виза при пристигането. Това е законен процес за получаване на  виза, одобрен от Отдела за имиграция на Виетнам. Така че можете да вземете Вашата виза за Виетнам при пристигане на международното летище.

Важно е да знаете кой се нуждае от виза за посещение на Виетнам. Ето списък, за да проверите дали Вие имате нужда да кандидатствате за виза или не.

  • Ако сте гражданин на Малайзия, Тайланд, Сингапур, Индонезия и Лаос, Вие не се нуждаят от виза, за посещение по-малко от 30 дни.
  • Ако сте гражданин на Филипините, не се нуждаете от виза, за престой до 21 дни.
  • Ако сте гражданин на Бруней, Русия, Япония, Корея и Скандинавските държави, Вие можете да пребивавате във Виетнам в продължение на 15 дни, без да притежавате виза, но трябва да имате билети за връщане.
  • Гражданите на Мианмар, Източен Тимор и Камбоджа, трябва да кандидатстват за виза.

Има 2 начина да получите виза за Виетнам. Първият начин е да кандидатствате в Посолството, преди да пристигнете във Виетнам. По-добре е, обаче, да сложите печата с помощта на предварително писмо за одобрение, което може лесно да се получи с помощта на туристически агент, срещу малка такса. Другият начин е да попълните онлайн формуляр за получаване на виза при пристигането. Има много сайтове, които ще Ви помагат при попълването на този онлайн формуляр.

Има два вида такси, които трябва да заплатите за получаване на виза за Виетнам, за печат и за обслужване. Таксата за обслужване се начислява за помощта при получаване на предварително писмо за одобрение. Вие се нуждаето от такова писмо, за да получите визата си при пристигането. Таксата за печат се заплаща в брой, при вземане на визата, на летището във Виетнам.

Можете да получите помощ при кандидатстването за виза от сайтове като www.vietnamimmigration.com  и да получите пълна информация относно процедурите, таксите и други въпроси, свързани с този процес. Такива специализирани сайтове имат отдел за обслужване на клиенти, за да помогат на хората, които искат да получат виза за Виетнам. Чрез тези сайтове, Вие можете да следвате няколко прости стъпки и да кандидатствате за виза. Попълнете формулярът за виза, който е на сайта. Формулярът е много прост и не отнема време, за да се попълни. След като сте попълнили формуляра, проверете информацията и я потвърдете, след това трябва да заплатите такса чрез кредитна или дебитна карта. Процесът на плащането е много прост, точно както при онлайн пазаруване. След като сте платили таксата, ще получите одобрително писмо за виза в рамките на 2 работни дни. Трябва да носите със себе си това предварително писмо за одобрение, за да получите печат, когато пристигнете на летището във Виетнам.

YOU MIGHT BE INTERESTED
Visit this link on mobile
Only from 6 USD/pp
Risky Free:
We charge service fee when your visa application is processed successfully.
Hassle-Free:
No passport send-off. No embassy queuing.
Fast:
Within 48 hours processing time.
Accessible:
100% online. Send and receive by email.
APPLY FOR VISA ON ARRIVAL VIETNAM
VietnamImmigration.com is a commercial website providing service for visa Vietnam and charge service fee. We are neither government website nor affiliated with embassy therefore our fee is higher than official fee from government.